ضرورت ‏برگزاری:

دانشگاه فرهنگیان تأمین و تربیت معلمان، مدیران، کارکنان کارآمد مورد نیاز در طراز جمهوری اسلامی، توانمند سازی و ارتقای شایستگی های تخصصی نیروی انسانی وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر پرورش نیروهایی متقی، کارآفرین، خلاق در تولید علم و ... را بر عهده دارد. همچنین ایجاد تحول و نوآوری در نظام تربیت معلم کشور و اصلاح و ارتقای روش ها و برنامه های آموزشی و پژوهشی تربیت معلم، توسعه زمینه پژوهندگی و تقویت روحیه پژوهشی و گسترش دانش، بینش و مهارت های منابع انسانی از جمله مهمترین اهداف این دانشگاه استراتژیک عنوان شده است.

مطابق اساسنامه مصوب دانشگاه، تعلیم و تربیت دانشجو معلمان، مدیران  و کارشناسانی با شایستگی های اخلاقی، اعتقادی، انقلابی، تخصصی و حرفه ای و مسلط برشیوه های تربیت اسلامی، ارتقای توانمندی های دانشجومعلمان به منظور ایجاد مهارت تدریس چند رشته ای، همکاری با مراکز آموزشی و پژوهشی دارای فعالیت های مرتبط، انجام مطالعات و پژوهش های کاربردی و تولید دانش مورد نیاز وزارت آموزش و پرورش از جمله مهمترین وظایف و اختیارات این دانشگاه بیان شده است.

امروزه دانش تربیت بدنی و علوم ورزشی، در نظام آموزش و پرورش جهان جایگاهی بس مهم و پر اهمیت یافته است؛ زیرا آموزش و پرورش صحیح کودکان و نوجوانان به روش علمی صحیح بستگی دارد. از این رو لازم است تربیت بدنی و علوم ورزشی که جزو جدا ناشدنی نظام آموزشی و تربیتی دنیای کنونی است، از ارزش ها و روش های صحیح برخوردار باشد تا بتواند نیازهای اساسی دانش آموزان را برآورده کند.

در آموزش و پرورش هدف رشد ابعاد گوناگون شخصیت کودکان و نوجوانان در همه جنبه های جسمانی، ذهنی، روانی، اجتماعی و معنوی است. در این مجموعه، ضرورت رشد جسمانی به عنوان بخشی از فرایند آموزش و پرورش مورد تاکید است زیرایک برنامه ی صحیح و جامع تربیت بدنی، می تواند همپای دیگر برنامه های آموزشی، در طول سال های تحصیلی دانش آموز و حتی در دوران بزرگسالی، بر سلامت جسم و روان او بیفزاید و از نارسایی های بسیار و اختلالات به موقع پیشگیری کند.این اثرات سازنده در بسیاری از موارد در دختران و پسران یکسان و مشترک است. همین اشتراک در ویژگی های تربیتی و آموزشی،قطع نظر از جنسیت، می تواند به موضوع تربیت بدنی و ورزش معنا و مفهوم خاصی بخشد.

پایه و شالوده هر کشور در مدارس و آموزشگاه های آن کشور ریخته می شود. زیرا آموزش و پرورش رکن و پایه نظام کلی آن جامعه است. با اهمیت بخشیدن کمی و کیفی به درس تربیت بدنی در دوره های مختلف تحصیلی که مهمترین سال های شکل گیری کودکان و نوجوانان است، نقش واقعی ورزش و مفهوم حقیقی آن در مدارس روشن می شود.

تربیت بدنی و ورزش یکی از ضروریات جامعه است که بدون تردید نگرش و تفکر مناسب همراه با  برنامه­ریزی هدفمند و عملیاتی چشم انداز روشن می تواند سهم ارزشمندی در پیشبرد اهداف این نیاز اساسی بشر داشته باشد، جامعه هدف دانش آموزی که ظرفیت و پتانسیل ورزش پایه­ای می باشند باید در قالب یک برنامه منسجم آموزش های لازم رشته های مختلف ورزشی را با توجه به دوره سنی که قرار دارند طی کنند و در مسیر تحصیل علاوه بر دستاورد سلامت جسم و روان در ورزش قهرمانی نیز سهم خوبی دریافت کنند طرح­های ملی ورزشی که تکلیف کار معلم تربیت بدنی و دانش آموز را مشخص کرده است یکی از اصولی ترین و کاربردی ترین برنامه ها در این راستاست، در هر صورت مطالبه دانش آموزان از مسئولین ایجاد یک بستر مناسب ورزشی است و این مهم  با توجه به نقشه راهی که در سند تحول بنیادین تاکید شده مسیر رشد و تعالی را فراهم نموده است با توجه به این سند ارزشمند همه مسئولین خصوصا مدیران و معلمان تربیت بدنی  در اجرای تربیت بدنی مدارس ابتدایی خصوصا در اجرای طرح های ملی نقش محوری دارند و باید همه موانع را از سر راه بردارند تا با کمک خداوند منان فرزندان ایران اسلامی را در مسیر رشد و شکوفا شدن قرار دهند.

جهت ارتقا تربیت بدنی و سلامت در آموزش و پرورش نیازمند ایجاد خلاقیت و نووآری در زمینه های آموزش، اجرا و ارزیابی توسط دانشگاه فرهنگیان و معاونت تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش  می باشد. استفاده از نیروی انسانی خلاق و کارآمد که بخش اعظمی از آن از طریق دانشگاه فرهنگیان آموزش داده می شوند، می تواند گام بسیار مهمی در این زمینه باشد ولی آیا همه کارکنان فعلی آموزش و پرورش دارای تفکری خلاق و نو می باشند؟ در استان کرمان که ترکیب جمعیتی شهری، روستایی و عشایر را داراست بیشتر نیازمند خلاقیت و نووآری در زمینه آموزش، اجرا و ارزیابی درس تربیت بدنی بوده و هست. از طرف دیگر، با توجه به بررسی های بعمل آمده نیروهای معلم تربیت بدنی تحصیل کرده در مقاطع مختلف تحصیلی در استان کرمان به وفور یافت می شود که حتی مدرس دانشگاه های مختلف به صورت پاره وقت در مقاطع لیسانس و لیسانس به بالا می باشند. بنابراین، قبل از اینکه ما بخواهیم ایده هایی نو در تدریس درس تربیت بدنی را ارائه نمائیم، خود را بر آن دانستیم که در ابتدا یک همایش علمی را در این رابطه برگزار کنیم و از ماحصل آن در پیشبرد اهداف عالیه ورزش و تربیت بدنی در مدارس و برنامه ریزی های راهبردی و آموزشی دانشگاه فرهنگیان در استان کرمان گام بزرگ و مهمی را برداریم. در ضمن، با اجرای این همایش، ما می توانیم قابلیت ها و پتانسیل های علمی-پژوهشی ورزشی استان عزیزمان را به بقیه استان های کشور به خوبی بشناسانیم و هم­چنین از ظرفیت های گردشگری ورزشی استان نیز استفاده ای بهینه و مناسبی را برده باشیم.